Hankkeemme

Fistulasairaalasäätiö.

Tingstad on tukenut Fistulasairaalasäätiötä vuodesta 2009 lähtien vuotuisella avustuksella. Fistulasairaala sijaitsee Etiopian pääkaupungissa Addis Abebassa se on tarkoitettu naisille, joilla on synnytyksessä aiheutunut vaurio, fistula.

Naiset ovat alisteisessa asemassa ja kärsivät usein aliravitsemuksesta mutta joutuvat tekemään kovasti töitä polttopuiden ja veden kantamisessa. Sukupuolielinten silpomista esiintyy usein. Lainsäädännöstä huolimatta tytöt joutuvat naimisiin aikaisin ja tulevat raskaaksi erittäin nuorina. Se johtaa vaikeisiin synnytyksiin, joissa lapsi kuolee ja synnyttäjä saa sukupuolielinvammoja. Suoli ja virtsarakko eivät toimi kuten pitäisi, mistä seuraa epämiellyttävä haju, ja nainen syrjäytyy ja joutuu pois perheestään. Leikkauksen ja huolehtivaisen hoidon ansiosta Fistulasairaalan tytöt pääsevät takaisin ihmisarvoiseen elämään.

Fistulasairaalasäätiö on aatteellisesti toimiva puolueista ja uskonnollisesti riippumaton järjestö, joka tarvitsee lahjoitusvaroja toimintansa rahoittamiseksi.

Lue lisää säätiöstä verkkosivulla www.fistulasjukhuset.org

Tingstad tukee Faktum-lehteä.

Götanmaan katulehti Faktum perustettiin 2001 Göteborgissa. Kuka tahansa koditon tai sosiaalisesti syrjäytynyt voi alkaa myydä Faktum-lehteä. Myyjät ostavat lehden 40 kruunulla, myyvät sen 80 kruunulla ja saavat pitää erotuksen. Lehdenmyynti ei ole vain pelkkä keino ansaita rahaa, vaan samalla oppii ottamaan vastuuta, suunnittelemaan arkeaan, oppimaan rutiineja ja osallistumaan sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Faktum pyrkii myös herättämään keskustelua ja muokkaamaan mielipiteitä asunnottomuudesta ja syrjäytyneisyydestä.

Rädda Barnen - Pippi of Today.

Idag tvingas miljoner flickor att lämna sitt hem och flytta, inte bara till helt nya städer, utan också till nya länder. Kampanjen Pippi of Today är ett initiativ av Astrid Lindgren Aktiebolag i samarbete med Rädda Barnen och stöds av företag världen över. Tingstad är med och stödjer kampanjen genom att vi tagit fram två pappersmuggar i olika storlek med Pippi-motiv. För varje såld förpackning är våra kunder, tillsammans med oss, med och skänker 50 kronor till Rädda Barnens arbete för flickor på flykt.

Idag är närmare 80 miljoner människor på flykt. Över hälften, 53 procent, är barn under 18 år. 138 600 barn uppskattas vara helt ensamma och separerade från sina föräldrar. Flickor är särskilt utsatta, utan tillgång till säkra platser, migrationsvägar och stöd. ”Under 2019 intervjuade vi flickor från många olika länder för att bättre förstå vad de får utstå och hur vi bäst når dem med rätt insatser. Men det finns fortfarande för lite statistik och kunskap om flickors specifika situation. Med pengarna som samlas in kommer vi att kunna fylla dessa kunskapsluckor och utöka vårt arbete för flickor på flykt”, säger Helena Thybell, Generalsekreterare Rädda Barnen.*

Läs mer


*Källa: UNHCR och Rädda Barnen

Göteborgs Räddningsmission.

Ruotsin talvi on toisinaan kova ja ankara, etenkin jos ei ole kattoa pään päällä. Tingstad päätti vuonna 2018 lahjoittaa 400 talvitakkia Göteborgs Räddningsmission -järjestölle.

Göteborgs Räddningsmission on aatteellinen yhdistys, joka toimii sosiaalityön parissa. Järjestön tarkoituksena on havaita ja estää yhteiskunnallisia olosuhteita, jotka aiheuttavat ja pahentavat syrjäytymistä ja ulkopuolisuuden tunnetta. Visiona on se, että jokaisella ihmisellä on oikeus arvokkaaseen elämään. Sosiaalityö Göteborgissa on nykyään haasteellista. Kokemuksesta tiedetään, että se vie aikaa. Göteborgs Räddningsmission -järjestön jokaisella toiminta-alueella on omat haasteensa. Turvatun asumisen järjestäminen naisille, jotka joutuvat myymään kehoaan Göteborgin kaduilla, voi olla haaste. Toinen haaste on se, että 4 000 ihmisellä Göteborgissa ei ole kattoa pään päällä tai riittävästi ruokaa.