0
Gå til kassen 0,00 NOK 0 varer i handlekurven
Alle priser er
Eks.MVA
Eks.MVA
 • Alle priser er

 • Eks.MVA
 • inkl. MVA

Oppdekking.

Vi tilbyr et bredt sortiment med alt et pent dekket bord behøver. Takket være vårt store utvalg kan du skape et vakkert bord, uansett hvilken stil du er ute etter i spisesalen din. Kombiner duker, glass, bestikk, porselen, servietter og lys, og skap den rette stemningen rundt bordet.

En inbjudande buffé.

Bufféer är tacksamma. Alla brukar kunna hitta något de gillar. Med våra tips blir det förhoppningsvis enklare att styra upp en trevlig buffé.
 • Planera gärna ordningen på det som bjuds. Först i ordningen är det smidigt att servera sallad och småplock, sedan ev. kött och kallskuret, följt av bröd och ostar eller en god olja.
 • Servera det som ska ätas i små munsbitar. Det förenklar ätandet och gör det extra mingelvänligt. Samtidigt har fler möjlighet att smaka på det som bjuds.
 • Servera maten på mindre fat så har du möjlighet att ställa fram ett nytt kallt och fräscht fat. Servera gärna på en kylhäll eller värmeplatta som hjälper till att hålla maten på en bra temperatur.
 • Sätt upp lappar eller små skyltar som talar om vad det är som serveras och märk upp mat som innehåller vanliga allergener.
 • Placera ut servetter och bestick tillsammans med glas och olika drycker på borden så blir det mindre att bära för dem som tar mat.

Trender på matfronten 2019.

Vad ser vi för trender för 2019? Food & Friends har trendspanat och hittat några spännande trender för 2019. Trenderna kan ringas in av orden hållbarhet, hälsa och bekvämlighet.

 • Specialiserade butiker: Vi storhandlar stapelvaror samtidigt som intresset växer för mindre, specialiserade och nischade butiker som tillfredsställer nörden och finsmakaren i oss.
 • Återanvändning istället för återvinning: Vi har fokuserat mycket på återvinning, vilket förstås är bra, men återanvändning kommer växa allt sig starkare. Vi ser verksamheter som finska RePack som har nischat sig inom återanvändbart emballage och brittiska CupClub som säljer och cikulerar flergångskoppar för att minska antalet engångsmuggar i omlopp.
 • Tystare miljöer för bättre matro: Oljud är det som mest irriterar människor på restaurang, enligt en undersökning av restaurangguiden Zagat gjord 2018. Något som hoppas ge effekt i satsningar på att skapa tystare restauranger.

 • Individanpassning på restaurang: Det finns fler anledningar än allergi till att människor vill ha skräddarsydd mat på restaurang. På restaurangen Squirrel i London för gästen prata med en dietist, som baserat på vad som sagts under samtalet, rekommenderar rätter som är bra för gästens tarmhälsa, kolesterol och trötthet till exempel.
 • Mindre kött och mer grönt: Köttkonsumtionen i Sverige minskade under 2018 års första kvartal och detta väntas vara en fortsättande trend. Produkter tänkta att ersätta kött dyker upp på marknaden och många kötträtter går att göra vegetariska och veganska. Den populära rätten pulled pork kan göras vegansk med den trådiga och tuggiga och kycklingköttsliknande frukten jackfruit.  
 • Småförpackat snack: Förbi är tiden med jättemuffins och stora förpackningar av glass. Nu vill vi ha mindre, smakrika och näringstäta munsbitar där njutningen är i fokus. En baksida kan dock tyckas vara det faktum att dessa små munsbits-snacks, som kanske tidigare sålts i större pack, också behöver förpackas, nu var och en för sig.

Källa: www.foodfriends.se

Inspirasjon til oppdekking.

Når du dekker et bord kan det være mange faktorer som spiller rolle. Skal det være enkelt og praktisk, glamorøst og pompøst, eller skal det representere et visst konsept og forsterke varemerke ditt? Vi har samlet inspirasjon og tips så valget blir enklere for deg.

 • Naturlige elementer: Integrer elementer fra naturen i din oppdekking. Grener, drivved, kvister, bær, blomster og stener kan gi bordet et harmonisk, balansert, jordnært og rustikt preg.
 • Fargetema: Du kan velge å bruke et fargetema hvor en eller flere farger går igjen på bordet. Duker, servietter, blomster og dekorasjon kan matche servise, bordkort eller interiør.
 • Resirkulert: Bruk Norgesglass, glassflasker og blikkbokser som vaser, servietter og duker som kommer fra et sertifisert skogbruk og serveringsklær laget av økologisk bomull.
 • Skap stemningen med lys: I stedet for en kandelaber i midten av bordet, bruk single lysestaker i forskjellig høyder og plasser langs midten av bordet. Hvit lys gir et mykt inntrykk mens svart lys gir en mer dramatisk berøring ved bordet.

Ljudet runt middagsbordet påverkar smaken.

Kan omgivningsljud och musik påverka smaken i maten. Ja definitivt, menar gastronomen Johan Andersson och menar att ljudet är en bortglömd smak. Han säger vidare att om man höjer ljudnivån i en restaurang med 10 decibel så smakar maten mindre. Smakämnena påverkas alltså av högt ljud. Det kan vara en anledning till att barn säger att maten smakar dåligt i en stojig skolmatsal avslutar han.

Källa www.sverigesradio.se

Påvirk smaken med hjelp av servietter.

Det høres kanskje rart ut, men våre sanser fungerer best når vi kombinerer dem. Det sies at vi spiser med øynene våre. Fargene du dekker opp bordet med påvirker både helhetsinntrykket og sansene til gjestene dine. Kombinerer du mat med de riktige fargene kan det påvirke helhetsopplevelsene for gjestene dine.

FARGESKALA

 • Lys gul, gul og oransje: Passer for fisk, sjømat og grønne retter og disse fargene forsterker syrlige smaker
 • Rød, vinrød og koral: Passer til desserter og kan forsterke sødmen i maten eller forsterke inntrykket ved bruk av rødt garnityr
 • Grå, beige, krem og hvit: Komplementerer røde fargerike retter
 • Sort, mørkebrun og antrasittgrå: Forsterker lyse retter og gir retten en mer fyldig i smak
 • Mørkblå og lyseblå: Demper saltet i maten og understreker gule toner i retten
 • Grønn og pistasj: Forsterker og fremhever gule retter

Dessverre er ingen online, men du kan sende oss en e-post til ordre@tingstad.se!

Fjern
Dine siste søk

  Information